Academische Rede

In het kader van mijn nieuwe leerstoel Sport & Performance Psychology, de eerste in Nederland, hield ik op dinsdag 30 oktober 2018, in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen, een academische rede met als titel Mentale aspecten van sport en presteren. De lichte bewerking van de academische rede is gepubliceerd in tijdschrift De Psycholoog. De video kun je hier bekijken.

PS Omdat ik al langer hoogleraar ben, en derhalve bij een eerdere gelegenheid (in 2004) officieel ben geïnstalleerd als lid van de Groningse senaat, wordt de rede aangeduid als “Academische rede”, en niet “Inaugurele rede” of “Oratie”.

Link naar de video: Video Academische rede

Link naar het artikel in De Psycholoog:

Link naar tijdschrift De Psycholoog:

http://www.tijdschriftdepsycholoog.nl/artikelen/

0

Eén gedachte over “Academische Rede”

 1. Nico, allereerst gefeliciteerd met je mooie rede! Ik ga deze bespreken voor tijdschrift sportgericht. Vanuit deze context: wat betekent een ‘lichte bewerking van de rede in het tijdschrift’. Is er ook nog een niet bewerkte versie en is die te verkrijgen? Ik heb uiteraard de video ook gezien.

  Ook nog inhoudelijk twee vragen als dat ok is:
  1. Interpretatie van autonome reacties. Bedoel jij hiermee dat in de tijd er eerst autonome fysiologische reacties zijn en pas daarna cognitieve interpretaties (gedachten)?

  2. ACT/accepteren: zie jij ACT als selftalk in de zin dat het aanvaarden en accepteren van negatieve gedachten in feite ook tegen jezelf praten is ( vb denken ‘het hoort erbij’ of te denken aan je ‘kernwaarden’.

  Vr gr en bedankt voor je continue bijdrage aan de sportpscyhologie
  Erik Hein (www.erikheinacademy.com)

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.