Boek

De digitale versie van mijn boek ‘Focus, vertrouwen, veerkracht, en andere mentale aspecten van sport en presteren’ is nu ook GRATIS online beschikbaar via https://books.ugp.rug.nl/index.php/ugp/catalog/book/79

Dit is mogelijk gemaakt door een nieuw fonds voor open access boeken dat begin 2022 is ingesteld door de Rijksuniversiteit Groningen. Het OA-boekenfonds is bedoeld om de publicatie van wetenschappelijke open access boeken te stimuleren.

Het gedrukte exemplaar is te bestellen via https://www.sportsmedia.nl/focus-vertrouwen-veerkracht.html

In dit boek wordt wetenschappelijke kennis omtrent de mentale aspecten van sport en presteren toegankelijk gemaakt aan de hand van aansprekende casussen van onder meer Mathieu van der Poel, Femke Heemskerk, Sergio Garcia, Simone Biles, Max Verstappen, Stan Wawrinka, Johan Cruijff, Marit Bouwmeester, Eliud Kipchoge, Jorien ter Mors, Kobe Bryant, Michael van Gerwen, Kai Verbij, Ranomi Kromowidjojo, Usain Bolt, Sven Kramer, Dafne Schippers, Michael Phelps, Kiki Bertens, Ma Long, Marco van Basten, Serena Williams, Jordan Spieth, Richard Krajicek, Michael Jordan, Christian Taylor en Roger Federer.

Het boek is niet alleen bedoeld voor sporters, coaches, trainers en andere sportgeïnteresseerden; het zal ook lezers aanspreken die niet veel met sport hebben, maar wel willen leren van de (top)sport. Immers, ook op het werk, op school, in het theater, in de kunst, wetenschap, politiek en zakenwereld wordt vaak prestatiedruk ervaren. Dus ook in die domeinen spelen factoren als focus, vertrouwen, veerkracht, passie, plezier, perfectionisme, doelen, motivatie en teamgeest een belangrijke rol. Meer inzicht in deze mentale factoren, en vooral ook de bijbehorende training en ervaring, zullen helpen mentaal sterker te worden. 

Wie wil dat niet?

Eén gedachte over “Boek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *